Play

The Biggest Little Farm

Het inspirerende relaas van een gezin dat besloot het stadsleven achter zich te laten om op een dor stuk land buiten Los Angeles een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem te beginnen, inclusief een hartveroverend varken.

Tijden & Tickets
In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk achter zich om hun droom te realiseren. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

De film toont een eerlijk, hoopvol en aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

John Chester, VS, 2018, 92 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.