Play

The Big Lebowski

Toegegeven, The Big Lebowski gaat helemaal nergens over, maar deze cultkomedie van de gebroeders Coen zit tot de nok gevuld met memorabele dialogen en hilarische situaties, Jeff Bridges, John Goodman en Steve Buscemi vormen een onvergetelijk trio, er is vaginale avant-garde kunst van Julianne Moore, er duiken Duitse nihilisten op en uiteraard wordt er heel veel gebowld: Fuck it Dude, let’s go bowling!

Tijden & Tickets

Het leven van de oudere hippie Jeffrey Lebowski, beter bekend als ‘The Dude’, wordt verstoord wanneer een stel gangsters zijn huis binnenvallen, hem in elkaar slaan, zijn vloerkleed ‘bezoedelen’ en geld eisen. The Dude heeft al snel in de gaten dat hij wordt verward met een steenrijke naamgenoot en dus gaat bij hem langs om compensatie te vragen voor zijn vloerkleed. De gevolgen zijn niet te overzien, want The Dude en zijn vrienden Walter en Donny raken verstrikt in een vreemde ontvoeringszaak.

Joel & Ethan Coen, VS, VK, 1998, 117 min. Engels, Duits, Hebreeuws & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, John Turturro.
81L Qz Jrc6 Ul  Ri 1717 1520498395