The Best Of Go Short On Tour 2019

Het beste van het Go Short festival, nu te zien bij Lumière. Alle films zijn Engels gesproken (zonder ondertiteling) of Engels ondertiteld.

Tijden & Tickets

De films:

The Flood Is Coming
Gabriel Böhmer, Verenigd Koninkrijk 2018, 9 min., animatie
Een kluizenaar probeert zich voor te bereiden op een overstroming, maar hij wordt afgeleid door zijn luidruchtige buurman: zijn eigen linkeroog. THE FLOOD IS COMING verkent de groeiende angst voor de toestand van de natuur en onze plaats daarin.

Yulia & Juliet
Zara Dwinger, Nederland 2018, 12 min.
In dit op Shakespeare gebaseerde liefdesverhaal vinden twee meisjes elkaar in een jeugdinrichting. Wanneer één van hen vrij komt, weten zij niet hoe hiermee om te gaan en zoeken beiden naar een oplossing, met tragische consequenties.

Excuse Me, I’m Looking For The Ping-Pong Room And My Girlfriend
Bernhard Wenger, Oostenrijk, Zweden, Duitsland 2018, 23 min.
Na een ruzie loopt Aarons vriendin Ida boos de kamer uit. Aaron gaat op zoek, maar kan Ida nergens vinden. Hij komt terecht in een bizarre wereld van een wellnessresort in de Alpen en is niet meer zo zeker of hij naar Ida zoekt of naar zichzelf.

Leyenda Dorada (The Golden Legend)
Chema García Ibarra & Ion de Sosa, Spanje 2019, 11 min.
Tijdens een luie zomerdag in het Spaanse dorpje Montánchez vermaken mensen van alle leeftijden zich bij het buitenzwembad. Terwijl conflicten, agressie, rivaliteiten en vijandigheden een siësta houden, nemen ook de dorpelingen een welverdiende pauze.

Operation Jane Walk
Robin Klengel & Leonhard Müllner, Oostenrijk 2018, 16 min.
Tom Clancy’s THE DIVISION is een populair computerspel dat speelt in post-apocalyptisch New York. Dit grimmige stadslandschap, dat alleen in volledige gevechtsuitrusting betreden kan worden, vormt het decor van Operation Jane Walk. De spelers nemen echter niet de rol aan van burgerwachten, maar van vreedzame digitale toeristen op een stedenbouwkundige trip door het centrum.

Na de laatste film (Operation Jane Walk) vindt er een Skypegesprek plaats met regisseur Robin Klengel.

diverse, 2019, 72 min. , zonder ondertiteling.