Play

The Best of Dorien B

Droogkomisch drama over een vrouw met een goedlopende dierenartspraktijk, twee lieve kinderen en een succesvolle echtgenoot. En toch is er iets mis.

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

Iedereen vraagt zich in haar of zijn leven op een bepaald moment af: is dit het nu? Ik had ooit zoveel idealen, wat is daarvan terechtgekomen? Deze vragen overvallen Dorien op haar 36e. Niet geheel toevallig valt dat samen met het lezen van een krantenartikel over ‘een zwart gat van ongekende grootte’. Haar leven lijkt op orde, ondanks de huwelijksperikelen van haar ouders en een echtgenoot die wel erg veel belangstelling heeft voor een vrouwelijke collega. Dorien wordt echter door iedereen als vanzelfsprekend ervaren en niemand heeft écht belangstelling voor haar.
THE BEST OF DORIEN B is een lichtvoetige tragikomedie over een vrouw in een midlife crisis. Grappige en serieuze momenten worden keurig afgewisseld. Dat maakt de film misschien wat braaf, maar de kijker zal ongetwijfeld vallen voor de voortreffelijke vertolking van Dorien door debutante Kim Snauwaert. Volkomen geloofwaardig speelt zij een vrouw die eindelijk uit haar mentale, maar ook fysieke barrières breekt. (jc)

Anke Blondé, België, 2019, 106 min. Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kim Snauwaert, Jelle De Beule, Dirk van Dijck, Katelijne Verbeke, Wine Dierickx.