The Apartment

Deze vlijmscherpe tragikomedie is een sleutelfilm in het oeuvre van Billy Wilder. Alles zit in erin: bespiegelingen over de menselijke aard, de seksuele moraal en sociale satire.

Klassieker
Tijden & Tickets

C.C. Baxter werkt bij een grote verzekeringsmaatschappij op een gigantisch kantoor vol identieke bureautjes. Om hogerop te komen, verhuurt hij zijn bescheiden appartement aan zijn superieuren, die er hun minnaressen mee naar toe nemen. Zelf is hij verliefd op het liftmeisje Fran, die hij aanziet voor de enige oprechte mens in deze corrupte omgeving.

THE APARTMENT laveert moeiteloos tussen bittere komedie en geestige tragedie. Het is een van de eerste films waarin deze twee elementen naadloos in elkaar overgaan. De film kreeg tien Oscarnominaties en verzilverde er vijf, waaronder die voor beste film en beste regisseur.

Billy Wilder, VS, 124 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray, Ray Walston, Jack Kruschen.
Mv5 Bn2 Yx Ym Uy Zgit Zwez Yy00 Nta3 Lthh M2 Ut Zthh Ndm5 Nwyx Zgq1 L2Lt Ywdl L2Lt Ywdl Xk Ey Xk Fqc Gde Qxvy Nj U0 Otq0 Oty@  V1 2712 1528975252