Play

The Alpinist

Documentaire over alpinist Marc-André Leclerc. Op afgelegen berghellingen maakt de vrijgevochten 23-jarige bergsporter de meest gewaagde solo-beklimmingen.

Tijden & Tickets

Marc-André klimt alleen, ver weg van de schijnwerpers, zonder camera’s, zonder touw en zonder ruimte voor fouten. Beroemde klimmers staan versteld van zijn prestaties. In een clip aan het begin van de documentaire antwoordt Alex Honnold (bekend van FREE SOLO) op de vraag wie hij het meest bewondert: ‘This kid, Marc-André Leclerc.’

In THE ALPINIST volgt filmmaker Peter Mortimer de klimmer die, ondanks alle mogelijke gevolgen, roekeloos zijn eigen passie volgt. Geen gemakkelijke klus voor Mortimer, want de ongrijpbare Canadese einzelgänger is publiciteitsschuw, heeft geen telefoon en praat niet graag over zijn visie op klimmen. Terwijl Mortimer moeite heeft om Leclerc met de camera bij te benen, worden zijn beklimmingen steeds gewaagder. En dan begint Marc-André aan een historisch avontuur in Patagonië, dat een nieuw ijkpunt in de geschiedenis van het solo klimmen zal worden.


Kortingsactie
Psst! Op vertoon van je filmticket krijg je 50% korting op de entreeprijs bij boulderhal Radium Boulders in Maastricht.

Peter Mortimer, VS, 2021, 92 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Marc-André Leclerc, Brette Harrington, Alex Honnold.