Play

Tengo Sueños Eléctricos

Broeierige coming-of-agefilm uit Costa Rica over de gespannen relatie tussen een puberend tienermeisje en haar vader. Bekroond op het filmfestival van Locarno.

Tijden & Tickets

Als haar moeder na de scheiding haar huis wil renoveren en ook nog eens van de kat af wil, besluit de zestienjarige Eva bij haar vader Martin te gaan wonen. Met hem voelt ze meer verwantschap vanwege diens drang naar vrijheid en hang naar melancholie. Hij is dichter, maar zit vol woede waar hij geen kant mee op kan. In de tijd dat Eva van kind naar vrouw verandert, raakt Martin zichzelf volkomen kwijt. Zijn agressie richt hij ook op haar. Als de twee te dicht bij elkaar komen, voel je de hitte in hun ongezonde, destructieve relatie.

Deze gevoelige, maar heftige debuutfilm toont de dunne scheidslijn tussen liefde en haat. De camera zit boven op de huid van de twee hoofdpersonages en het is niet altijd even prettig om de rauwe, gewelddadige beelden te zien. Niettemin won de film in Locarno prijzen voor beste acteur, beste actrice en beste regie. (av)

Valentina Maurel, België, Frankrijk, Costa Rica, 2022, 104 min. Spaans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Daniela Marín Navarro, Reinaldo Amien, Vivian Rodriguez, Adriana Castro García, José Pablo Segreda Johanning..