Play

Tax Me if You Can

Documentaire over kapitaalvlucht en belastingontwijking. Een glashelder, educatief, humoristisch en choquerend betoog over de favoriete sport van de superrijken der aarde.

Tijden & Tickets

Wat is een belastingparadijs? Hoe pakken degenen die belasting willen ontduiken dat aan? En wat is de omvang van het fenomeen? Antwoorden op deze vragen vind je in de documentaire TAX ME IF YOU CAN. Of het nu gaat om grote fortuinen van beroemdheden, atleten, politici en vorsten, of om multinationals, de middelen om belastingen te ontduiken, nemen toe. Volgens het Tax Justice Network waren er ongeveer vijftien belastingparadijzen in de jaren zeventig. Vandaag zijn dat er negentig.

Regisseur Yannick Kergoat zet met TAX ME IF YOU CAN zijn vraagtekens bij de houding van multinationals en de onaantastbaarheid van fiscale advocatenkantoren, maar vooral bij de hypocrisie van politici die beweren te strijden tegen belastingparadijzen en belastingoptimalisatie. De documentaire legt op een toegankelijke manier en met een vleugje geërgerde ironie uit hoe jaarlijks miljarden aan belastinggeld niet bij de overheid terecht komt.

Yannick Kergoat, Frankrijk, 2022, 114 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.