Play

Tarde Para Morir Joven

Adembenemend mooie coming of age-film over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes.

NB: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

De camera volgt Sofia en de leden van de commune tijdens de zomer van 1990, de eerste zomer waarin Chilenen kunnen genieten van hun herwonnen vrijheid. De zestienjarige Sofia is met haar vader meeverhuisd naar een commune die zich vestigt in een afgelegen dorp, ver weg van de chaos van de stad. Sofia ontdekt haar seksualiteit, wordt verliefd op de oudere Ignacio en kijkt kritisch naar het gestrande huwelijk van haar ouders.
In TARDE PARA MORIR JOVEN spiegelt Dominga Sotomayor (Chili, 1985) de groeipijnen van de hoofdpersoon aan die van het nieuwe Chili. Het leverde haar de prijs voor beste regisseur op tijdens het filmfestival in Locarno.

Dominga Sotomayor Castillo, Chili, Brazilië, Argentinië, Qatar, Nederland, 2018, 110 min. Spaans gesproken, Engels ondertiteld. Met Demian Hernández, Antar Machado, Magdalena Tótoro, Matías Oviedo, Andrés Aliaga.