Play

Tantas Almas

Meeslepend Colombiaans drama over een visser die zijn vermoorde zonen een waardige begrafenis wil geven. Magische rituelen begeleiden hem op zijn kalme tocht.

Tijden & Tickets

Als José terugkeert van een nacht vissen op de rivier de Magdalena hoort hij dat zijn twee zonen zijn vermoord door ultrarechtse milities. Het verhaal speelt zich af in 2003, op het moment dat Colombia al jaren in de greep is van drugsbaronnen, corrupte politici en landeigenaren. De paramilitairen willen met een schrikbewind de orde herstellen, waarbij hun kogels zijn gericht op vermeende linkse elementen in de samenleving. José besluit langs de oevers te zoeken naar de lichamen van zijn zonen om hen een waardige begrafenis en zielenrust te geven. Zijn verdriet gaat gepaard met een bewonderenswaardige onverzettelijkheid en de krachtige overtuiging dat hij deze missie – met gevaar voor eigen leven – moet volbrengen.

De Colombiaans-Belgische regisseur Gille is een gelauwerd documentairemaker, die met zijn eerste speelfilm een prachtig beeld neerzet van hoop en menselijkheid. Daarbij stuurt hij zijn ongeschoolde acteurs respectvol aan om in hun rol volkomen authentiek te blijven. (av)

Nicolás Rincón Gille, België, Brazilië, Colombia , Frankrijk, 2019, 137 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met José Arley de Jesús Carvallido Lobo.
Tantas Almas ps 1 jpg sd low 61ee7f8a27cc4