Play

Tampopo

Smakelijke Japanse klassieker uit de jaren tachtig, met een flinke scheut drama, humor, seks en dood, over het bereiden van de perfecte ramen (Japanse noedelsoep).

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

TAMPOPO zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
Tampopo, de eigenaresse van een klein eetcafeetje, probeert na de dood van haar man zo goed en zo kwaad als het kan te overleven. De ramen die ze bereidt, is echter van een miserabele kwaliteit. Dat merken niet alleen de buurtbewoners, maar ook vrachtwagenchauffeur Goro die rondtrekt met zijn hulpje Gun. Samen besluiten ze Tampopo te helpen om de soep te verbeteren. De overal vandaan gehaalde recepten en tips moeten de weduwe stimuleren een betere kok te worden. Een paar kleurrijke figuren, zoals een gangster en zijn liefje, geven daarbij een bijzondere smaak aan het geheel.

Romantiek, rituelen en aandacht worden gebruikt als ingrediënten voor een heerlijk mengsel van gebeurtenissen, waarbij de soep uiteindelijk tot grote culinaire hoogte wordt opgestuwd. (av)

Jûzô Itami, Japan, 1985, 114 min. Japans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tsutomu Yamazaki, Nobuko Miyamoto, Kôji Yakusho, Ken Watanabe, Rikiya Yasuoka.
Tampopo Ps 1 Jpg Sd Low 2865 1530782499