Cinemini: Ik & Jij (2-6 jaar)

In dit Cinemini-programma (2-6 jaar) gaat het over wie jij bent en wie de mensen om je heen zijn. Waarom voel je je soms alleen terwijl je samen met anderen bent? En hoe kun je je vermaken in je eentje?

Tijden & Tickets

Googuri Googuri
Yoshiko Misumi, Japan, 2010, 8min.
Googuri is een zelfbedacht woord, een geheim dat een klein meisje deelt met haar oude opa. Ze vindt het heerlijk bij haar opa. Soms is hij een berg, een andere keer een boom of de zee. In haar eindeloze verbeelding reist ze samen met hem door haar wereld vol verbeelding. Googuri Googuri is een film die je voelt, met een sterke vloeiende tekenstijl. Het geeft een prachtig beeld van de wereld door de ogen van een klein kind, een klein mens dat alles ontdekt.

Tijgertje Zonder Strepen
Raúl ‘Robin’ Morales Reyes, Frankrijk, Zwitserland, 2018, 9 min.
Tijgertje wil zo graag spelen met de anderen. Maar hij mist streepjes op zijn lijfje en hoort er daardoor niet echt bij. Want andere tijgers hebben die wel en Tijgertje wil ze ook! Daarom gaat hij op reis, op zoek naar streepjes voor op zijn vacht. Wat zal hij vinden? De film is zacht en rustig van stijl met mooie kleuren, fijne muziek en prachtig lichtspel.

Vistochtje
Uzi Geffenblad, Zweden, 2017, 10 min.
Betty de kat gaat uit varen. Ze verveelt zich want ze is alleen. Alle anderen – de slakken, libellen, wormen – spelen vrolijk samen. De bananenvogels zijn zelfs met z’n drietjes en de kikker wordt vrienden met Betty’s rubberlaarsje. Betty vist van alles op en krijgt ineens een idee! Deze dromerige film laat zien hoe het gevoel van lome verveling om kan slaan in een mooi avontuur.

, 2023, 27 min. , Nederlands ondertiteld.