Cinemini: De Kleine Vogel

De Kleine Vogel neemt je in vogelvlucht mee op reis door de vier seizoenen. De vogel gaat op avontuur in het bos en ontmoet vossen, eekhoorns, bijen en rupsen tijdens zijn tocht.

Tijden & Tickets

Een vogelvlucht door de vier seizoenen heen

Lentelied
Udo Prinsen, Nederland 2012, 4 min.
Twee spechten zetten met hun ritmisch gedrum de lente in beweging.

De Kleine Vogel en het Blad
Lena van Döhren, Tsjechië 2012, 4 min.
Het is winter. Aan het einde van een tak hangt nog één blaadje, die valt nadat een kleine zwarte vogel er langs is gevlogen. De wind stuwt het blad omhoog en danst ermee door het besneeuwde bos. Een kleine vogel doet vrolijk mee.

De Kleine Vogel en de Eekhoorn
Lena van Döhren, Tsjechië 2014, 4 min.
Het is herfst. Er hangt nog één blaadje aan het einde van een lange boomtak. De kleine vogel wil het blaadje water geven, maar de speelse eekhoorn pikt het groene gietertje af. De kleine vogel zet de achtervolging in, maar achter de bomen loert een vuurrode vos.

De Kleine Vogel en de Rups
Lena van Döhren, Tsjechië 2017, 4 min.
De kleine vogel geniet van de rust en stilte, zo hoog in zijn boom, althans, tot een onverwachte gast opduikt. De rups wil graag de groene bladeren verslinden die de kleine vogel zo teder verzorgd heeft.

De Kleine Vogel en de Bijen
Lena van Döhren, Tsjechië 2012, 4 min.
De kleine vogel geniet van de bloemen van de esdoorn. Als hij een mysterieus gezoem hoort, wil hij gelijk weten wat dat is. Zo begint hij aan een reis naar een magische bloemenwereld.

, 2023, 16 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.