Play

System Crasher

Intens en aangrijpend Duits drama over een getraumatiseerd negenjarig meisje wier agressieve gedrag een heel leger aan pleeggezinnen en hulpverleners tot wanhoop drijft.

Tijden & Tickets
Benni hunkert naar een vast thuis, maar haar alleenstaande moeder kan haar niet aan en ze wordt uit huis geplaatst. Ondanks alle inspanningen van haar maatschappelijk werkster houdt Benni het in geen enkel pleeggezin lang vol omdat ze andere kinderen aanvalt. Benni is niet van plan haar gedrag te veranderen, want ze wil maar één ding: terug naar mama. Een jonge anti-agressiecoach is haar laatste hoop. Zal hij slagen waar de rest faalde?

SYSTEM CRASHER laat op confronterende wijze zien hoe de jeugdzorg tekortschiet bij de opvang van complexe gevallen. Het intense spel van de jonge Zengel is indrukwekkend: ze schakelt moeiteloos van engelachtig naar volledige psychotisch en zelfs in de kalmste momenten zie je de onrust in haar ogen. Winnaar van onder meer de Zilveren Beer op de Berlinale. (ek)

Nora Fingscheidt, Duitsland, 2019, 121 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide, Lisa Hagmeister, Melanie Straub.