Play

Synonyms

Autobiografische film over een man die in Frankrijk zijn Israëlische identiteit probeert te ontvluchten. Winnaar van de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn.

NB: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Yoav struint door de straten van Parijs met een synoniemenwoordenboek in zijn hand. Hij spreekt alleen nog maar Frans, ook tegen zijn landgenoten. Omdat het idee dat hij heeft over Parijs echter niet overeenkomt met de werkelijkheid, raakt hij hoe langer hoe meer met zichzelf in de knoop.

De derde speelfilm van Navad Lapid (THE KINDERGARTEN TEACHER) is geïnspireerd op zijn fascinatie voor Frankrijk. Weliswaar in het Midden-Oosten geboren, voelde hij zich een Europeaan. In Parijs hoopte hij zijn ware identiteit te ontdekken. Het wezenlijke dat hem van die periode bijbleef, is dat hij zich nergens zo bewust was van zijn Israëlische identiteit als op de plek waar hij hoopte die achter zich te laten. (ms)

Nadav Lapid, Frankrijk, Israël, Duitsland, 2019, 123 min. Frans, Hebreeuws & Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Tom Mercier, Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte, Uria Hayik, Olivier Loustau, Yehuda Almagor.