Play

Simple Comme Sylvain

Scherpzinnige romantische komedie over een intellectuele vrouw in een seksloos huwelijk die een affaire begint met een aantrekkelijke aannemer.

Tijden & Tickets

Tien jaar is filosofiedocent Sophia inmiddels samen met Xavier. Ze delen hun passie voor filosofie maar niet het bed en daar hebben ze beiden vrede mee. Totdat Sylvain Sophia’s leven binnenwandelt. Sophia ontdekt dat ze wel degelijk behoefte heeft aan lichamelijke passie. En alhoewel de rationele Sophia het ongepast vindt dat een intellectuele vrouw uit een welgestelde familie een buitenechtelijke affaire begint – zeker met een man van eenvoudige komaf – staat de zinnelijke Sophia in vuur en vlam. Ze begint te twijfelen aan al haar overtuigingen en ambities.

Tegenpolen trekken elkaar aan. Dat is het alom bekende cliché dat de basis vormt van menige romkom. Chokri gaat een stapje verder en onderzoekt met tederheid en humor in hoeverre een relatie tussen twee mensen met een verschillende achtergrond daadwerkelijk een kans van slagen heeft. (ms)

Monia Chokri, Canada, Frankrijk, 2023, 110 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Magalie Lépine Blondeau, Pierre-Yves Cardinal, Francis-William Rhéaume, Monia Chokri..