Play

Sweat - Engels ondertiteld

Pools drama over een dertigjarige fitnesscoach en influencer die haar honderdduizenden volgers choqueert met een Instagram-post waarin ze openhartig over haar eenzaamheid vertelt.

Tijden & Tickets

Sylwia Zajac heeft 600.000 volgers die elke beweging, elke melding, elke uitspraak van haar gretig consumeren. Alles in haar leven is gericht op het tevreden houden van haar publiek. Energiek en positief houdt zij haar fans voor dat ze hun leven geweldig kunnen maken. Maar in haar eigen leven ontbreekt de intimiteit van een partner. Als ze dit deelt op sociale media, krijgt ze verschillende reacties: de sponsors vinden dat het niet strookt met haar imago, maar anderen denken dat het uiten van haar emoties kan zorgen voor nog meer aandacht. Als een stalker in beeld komt, blijkt dat toch niet de aandacht te zijn die ze zoekt.

Het is gemakkelijk om een zo op zichzelf gericht personage te veroordelen, maar het trieste van Sylwia’s leven is dat er nooit een echte connectie met andere mensen kan ontstaan juist door haar werk. Het roept interessante vragen op die in deze zeer actuele film onder de loep worden genomen. (av)

Magnus von Horn, Peru, Polen, Zweden, 2020, 105 min. Pools & Zweeds gesproken, Engels ondertiteld. Met Magdalena Koleśnik, Julian Świeżenewski, Aleksandra Koniecza, Zbigniew Zamachowski.
Sweat ps 1 jpg sd low 61092fb487c21