Play

Superposition

Deense thriller over een kunstenaarskoppel dat het stadsleven in Kopenhagen verruilt voor een rustiger bestaan in het Zweedse bos. Maar daar blijkt iets vreemds aan de hand.

Tijden & Tickets

Stine, Teit en hun zoontje Nemo gaan verhuizen met de bedoeling om rust en ruimte te vinden om hun relatie nieuw leven in te blazen en zichzelf als individuen te herontdekken.

Als Stine Nemo op een dag in het bos even uit het oog verliest, komt er na zijn terugkeer een abrupt einde aan het vredige bestaan. Hij beweert dat Stine zijn moeder niet is. Als Stine en Teit hun nieuwe buren ontmoeten, begrijpen ze waarom: die zien er namelijk precies zo uit als zij. Samen met hun dubbelgangers gaan Stine en Teit op zoek naar zichzelf. Daardoor worden ze meer dan ooit geconfronteerd met oud zeer en verborgen verlangens. Daardoor is SUPERPOSITION – het speelfilmdebuut van Karoline Lyngbye – ook geen traditionele metafysische thriller, maar een spannend, diepgaand relatiedrama. (bw)

Karoline Lyngbye, Denemarken, 2023, 105 min. Deens gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Marie Bach Hansen, Mikkel Boe Følsgaard, Mihlo Olsen..