Play

Supernova

Sam en Tusker reizen door Engeland langs plekken uit hun verleden om te helpen met de dementie van Tusker. Ingetogen drama over liefde in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

Tijden & Tickets
Uitstekend gracieus acteerwerk van beide hoofdrolspelers in een film die diep ontroerend is, zonder sentimenteel te worden. Dit drama over liefde en sterfelijkheid is des te krachtiger door de ingetogenheid ervan.

De zestigers Sam en Tusker zijn al jarenlang samen. Sam is musicus; Tusker is een voormalige romanschrijver. De liefde tussen beiden is hartverwarmend, maar wordt overschaduwd door de dementie die zich begint te openbaren bij Tusker. Zoals gebruikelijk bij dementie, is hij zich hier pijnlijk van bewust doordat hij merkt dat hij korte vlagen van vergeetachtigheid en desoriëntatie heeft.
De road trip met hun camper door het Lake District in Noord-Engeland, langs familie, oude vrienden en plaatsen uit hun verleden, is waarschijnlijk de laatste vakantie die Sam met Tusker kan maken terwijl hij nog gezond is. We voelen de beklemming van het onafwendbare einde, hoewel de film dat punt niet meer bereikt. De kijker wordt achtergelaten met het verdrietige inzicht in wat deze ziekte doet met iemand en met de degenen die het dichtst bij hem staan. (bw)

Harry Macqueen, VK, 2020, 94 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Peter MacQueen, Nina Marlin.
Supernova Ps 1 Jpg Sd Low 10731 1605785052