Play

Supereroi

Romantisch drama van Paolo Genovese (Perfetti Sconosciuti) over de liefdesgeschiedenis van de tegenpolen Anna, een impulsieve cartoonist, en Marco, een hoogleraar natuurkunde.

Tijden & Tickets

Aan het begin van hun relatie zijn Anna en Marco smoorverliefd op elkaar, maar met het verstrijken van de tijd wordt het lastiger om hun relatie levend te houden. Er zijn nog altijd momenten van tederheid en affectie, maar er zijn ook ruzies en bedrog. En de tegenstellingen die er altijd al waren. Anna is impulsief, wars van conventies, rebels en rusteloos; Marco is verlegen, zorgvuldig, wat onhandig en een man die altijd op de wetenschap en zijn denkvermogen rekent voor verklaringen en antwoorden.

Tien jaar samenblijven is moeilijk, twintig jaar samen is zeldzaam, maar een heel leven bij elkaar: dat vereist superkrachten. Aldus schrijver/filmmaker Paolo Genovese in zijn roman SUPEREROI, die hij nu zelf verfilmd heeft. Voor de hoofdrollen deed hij een beroep op de Italiaanse sterren Alessandro Borghi – later dit jaar ook te zien in de verfilming van Paolo Cognetti’s bestseller DE ACHT BERGEN – en Jasmine Trinca, bekend van onder meer LA MEGLIO GIOVENTÙ, MIELE en LA DEA FORTUNA.

Paolo Genovese, Italië, 2022, 122 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Alessandro Borghi, Jasmine Trinca, Vinicio Marchioni, Greta Scarano, Angelica Leo.
Supereroi ps 1 jpg sd low 62bc0e7c0ef0d