Play

Sundown

In dit mysterieus psychologisch drama wordt de vakantie van een rijke Britse familie in een luxe resort in Acapulco verstoord door een sterfgeval. Met Tim Roth.

Tijden & Tickets

Neil Bennett, een vermogende Brit, viert met zijn familie een zorgeloze vakantie in een luxe resort in het Mexicaanse Acapulco. Een onverwacht telefoontje verstoort de zonnige idylle. Er is een sterfgeval in de familie en het gezelschap moet onmiddellijk terugkeren naar Londen. Op weg naar de luchthaven zegt Neil zijn paspoort te zijn vergeten in het hotel. Hij belooft een latere vlucht te zullen nemen, maar in plaats van naar Londen af te reizen, neemt Neil zijn intrek in een budgethotel, drinkt hij bier op het strand, ontmoet hij een plaatselijke schone en verzint hij redenen om zijn terugkeer naar huis uit te stellen. Wat is Neil van plan? Hoe lang kan hij zijn familie aan het lijntje houden?

De Mexicaanse filmmaker Michel Franco (NEW ORDER, DESPUÉS DE LUCÍA) levert met SUNDOWN een indringende en boeiende studie van klassenongelijkheid en familiegeheimen af. De film ging in première in Venetië en was geselecteerd voor de competitie om de Gouden Leeuw.

Michel Franco, Frankrijk, Mexico, Zweden, 2021, 83 min. Engels & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua Larios, Henry Goodman, Albertine Kotting McMillan.