Play

Sun Children

In Venetië bekroond Iraans dickensiaans drama over een groepje straatkinderen dat op zoek gaat naar een schat die onder een school zou zijn verstopt.

Tijden & Tickets
De twaalfjarige Ali en zijn vrienden gaan niet naar school. Ze werken in een garage en gaan op pad om te zakkenrollen. Alles om maar aan geld te komen om te overleven en hun families te helpen. Via een volwassen crimineel hoort Ali over een ondergrondse schat, die begraven zou zijn onder de Sun School, een liefdadigheidsorganisatie die lesgeeft aan straatkinderen. Ali overtuigt zijn vrienden om zich op de school in te schrijven. Samen gaan ze op zoek naar de schat.

Regisseur Majid Majidi (THE SONG OF SPARROWS) maakt al bijna veertig jaar fijngevoelige humanistische films over Iraanse kinderen. SUN CHILDREN past naadloos in zijn oeuvre. Voor de film werkte hij met een niet-professionele cast van straatkinderen. Hoofdrolspeler Rouhollah Zamani won voor zijn acteerwerk de Marcello Mastroianni Award, een prijs voor de beste jonge acteur of actrice. (mv)

Majid Majidi, Iran, 2020, 99 min. Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Rouhollah Zamani, Ali Nasirian, Javad Ezzati, Tannaz Tabatabaie.