Play

Summerwar - Engels ondertiteld

Documentaire over twee jonge deelnemers aan een door het extreemrechtse Azov Regiment georganiseerd zomerkamp in Oekraïne.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

SUMMERWAR zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


Met een oorlog die inmiddels vijf jaar duurt, willen veel Oekraïners zelf iets kunnen betekenen voor hun land. Het extreemrechtse Azov Regiment leidt landgenoten op tot burgermilities, onder meer via zomerkampen waar jaarlijks duizenden kinderen aan deelnemen. SUMMERWAR volgt de twee grootste uitblinkers. Jasmin en Jastrip, allebei twaalf jaar oud, komen uit verschillende milieus. Zij is een ambitieus meisje met een liefhebbende vader en moeder, hij een knul die meer aandacht krijgt van de kampleiders dan van zijn eigen ouders. Dankzij het zomerkamp weten de twee precies hoe ze een bed moeten opmaken, welke kracht groepsidentiteit heeft en hoe een kalasjnikov in elkaar moet worden gezet. Trotse Oekraïners zullen ze worden, die bereid zijn om te vechten en sterven voor hun land.

Regisseur Moritz Schulz maakte twee weken lang ongehinderd opnamen in het kamp. Genoeg tijd om te tonen dat deze kinderen ook nog steeds echt kinderen zijn, die willen spelen, kletsen of klieren. Kinderen bovendien die twijfelen, of zelfs beginnen te huilen, zodra ze contact hebben met het thuisfront. Daarmee legt Schulz de vinger op de zere plek. (bron: www.idfa.nl)

Moritz Schulz, Duitsland, 2019, 79 min. Russisch & Oekraïens gesproken, Engels ondertiteld.