Play

Suburbicon

Komische misdaadthriller van George Clooney over een schijnbaar keurige Amerikaanse huisvader die een misdaad beraamt. Naar een script van de gebroeders Coen.

Tijden & Tickets

Welkom in Suburbicon: een Amerikaans voorstadje met prachtige huizen, aangeharkte tuintjes en keurige gezinnen. De schone schijn bedriegt: familieman Gardner Lodge is heimelijk verliefd op Margaret, de tweelingzus van zijn invalide vrouw. Samen bedenken ze een snood plan om een inbraak in scène te zetten, het verzekeringsgeld op te strijken en naar Aruba te vluchten. In de beste Coen-traditie loopt het plan bloederig uit de hand wanneer een verzekeringsinspecteur zich ermee komt bemoeien.

De Coens schreven het scenario voor SUBURBICON na de release van hun debuut BLOOD SIMPLE (1984). Het bleef op de plank liggen, maar werd nu alsnog verfilmd door George Clooney, die er een op historische feiten gebaseerd verhaallijn aan toevoegde over de komst van een Afro-Amerikaans gezin in het blanke stadje Levittown in de jaren vijftig.

George Clooney, 2017, 105 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac, Glenn Fleshler, Noah Jupe.