Play

Strawberry Mansion

Surrealistische romantische komedie waarin een dromen-taxateur verstrikt raakt in de dromen van een excentrieke oude dame die haar hele leven de belasting heeft weten te ontduiken.

Tijden & Tickets
Het is 2035. Reclamemakers zijn er eindelijk in geslaagd om de dromen van mensen binnen te dringen, waardoor de overheid zich genoodzaakt ziet om belasting te heffen op extra fijne en luxe dromen. Aan droom-taxateur James Preble is de nobele taak om deze belastingen te controleren. Om die reden belandt hij bij Arabella Isadora, een excentrieke oudere vrouw die in een aardbeirood huisje woont. Terwijl hij haar onderbewustzijn verkent, opgeslagen op een enorme collectie VHS-banden, raakt hij tot over zijn oren verliefd op de jongere Arabella.

De kleurrijke film van het regisseursduo Albert Birney en Kentucker Audley is een ode aan de fantasie en de creativiteit, die een perfecte uitweg biedt aan de alledaagse werkelijkheid. Hoewel de film zich afspeelt in de toekomst, is de beleving allesbehalve futuristisch. De combinatie van elementen uit verschillende decennia en de bijzondere cinematografie waarbij de film van digitaal is omgezet naar 16 mm, dragen bij aan de vintage uitstraling van de film. STRAWBERRY MANSION ging begin dit jaar in première op het Sundance Filmfestival.

Kentucker Audley & Albert Birney, VS, 2021, 90 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kentucker Audley, Penny Fuller, Grace Glowicki.
Strawberry Mansion ps 1 jpg sd low 60f53c8444b0e