Play

Strange Way of Life

Gay western van Pedro Almodóvar over een homoseksuele cowboy die herenigd wordt met een jeugdvriend. Met Pedro Pascal en Ethan Hawke.

Tijden & Tickets

Na THE HUMAN VOICE (2020) met Tilda Swinton levert de Spaanse grootmeester Pedro Almodóvar (DOLOR Y GLORIA, TODO SOBRE MI MADRE, HABLE CON ELLA) opnieuw een korte film af. In STRANGE WAY OF LIFE ontmoeten de jeugdvrienden Silva en Jake elkaar na vijfentwintig jaar voor het eerst weer. Pedro Pascal (GAME OF THRONES, THE LAST OF US) vertolkt Silva, een knappe Mexicaanse cowboy die aan het begin van de film op zijn paard het stadje Bitter Creek binnenrijdt. Hij is hier naartoe gekomen voor een ontmoeting met zijn jeugdvriend, sheriff Jake, vertolkt door Ethan Hawke. Na een diner waarin Jake voor het eerst in jaren wijn drinkt, worden de wederzijdse gevoelens van de mannen te intens om te weerstaan. De verhouding tussen de mannen staat echter gelijk onder hoogspanning, omdat Jake jacht maakt op Silva’s zoon, die hij verdenkt van moord.

Almodóvars wellustige en een tikkeltje kinky antwoord op BROKEBACK MOUNTAIN is de eerste productie van Saint Laurent Productions, een nieuw filmproductiebedrijf van het Franse luxe modehuis Saint Laurent. De combinatie Almodóvar met Saint Laurent levert iets op wat we nog nooit eerder in een western zagen: een sheriff met een fraaie collectie, zorgvuldig opgevouwen, linnen ondergoed. Jammer dat John Wayne het niet meer heeft mogen meemaken. (mv)

Pedro Almodóvar, Spanje, Frankrijk, 2023, 31 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pedro Pascal, Ethan Hawke, José Condessa, Manu Rios, Jason Fernández.