Play

Stan & Ollie

Hartverwarmende film over wat de spectaculaire afscheidstournee van ’s werelds bekendste komische duo Laurel & Hardy had moeten worden. Een warme hommage met levensechte en ontroerende vertolkingen van Steve Coogan en John C. Reilly.

Tijden & Tickets

Wereldberoemd en razend populair waren Stan Laurel & Oliver Hardy in hun hoogtijdagen, maar in 1953 zit hun carrière in het slop, staat hun relatie onder druk door oud zeer en zitten ze financieel aan de grond. Om opnieuw de harten van het publiek te winnen, plannen ze een theatertour door naoorlogs Engeland en Ierland. Ze logeren in derderangs hostels en treden aanvankelijk op voor slechts een handjevol toeschouwers. Maar gaandeweg groeit hun publiek en hervinden ze de liefde voor het vak en hun diepe vriendschap voor elkaar.

Regisseur Baird maakt van STAN & OLLIE een warme hommage aan een duo dat in het cinematijdperk van CGI-superhelden niets aan kracht heeft ingeboet. Met levensechte en ontroerende vertolkingen van Steve Coogan en John C. Reilly. (ek)

Jon S. Baird, VK, Canada, 2018, 98 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Nina Arianda, Rufus Jones.