Play

Stamping Ground

De digitaal gerestaureerde registratie van het Holland Pop Festival, het legendarische Nederlandse antwoord op Woodstock dat plaats vond in het Kralingse Bos in 1970.

Tijden & Tickets

Het Holland Pop Festival was het allereerste grote popfestival op het Europese continent en trok tussen de tachtig- en honderdduizend bezoekers. Bands als Santana, The Byrds, Jefferson Airplane en T. Rex betraden het podium overdag, terwijl Pink Floyd ’s nachts een magische, mysterieuze show speelde in de duisternis van het Kralingse Bos. Net zoals Woodstock een jaar eerder is het festival op een dynamische manier in beeld gebracht door een veelheid aan camera’s, bediend door jong talent als Theo van de Sande en Jan de Bont. De regie was in handen van George Sluizer, later bekend geworden met SPOORLOOS.
Naast een registratie van optredens is STAMPING GROUND ook een prachtige schets van Nederlandse jongeren die drie dagen ongedwongen genieten van liefde, muziek en softdrugs. Topless aan een waterpijp hijsen en piemelnaakt meezingen met revolutionaire hits; het was allemaal heel gewoon op het Holland Pop Festival. Vrede, liefde en spiritualiteit - STAMPING GROUND legt precies bloot wat men nodig heeft deze zomer.

George Sluizer, Nederland, 1970, 92 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.