Play

Splendid Isolation

Minimalistische, allegorische film van Urszula Antoniak (Nothing Personal) over twee geliefden die op een verlaten eiland op elkaar zijn aangewezen.

Tijden & Tickets

De reden waarom Hannah en Anna naar een eiland zijn gevlucht, is in nevelen gehuld. Ze nemen hun intrek in een modern, verlaten huis, zuiveren zeewater om te drinken en leven van opgedoken krabbetjes. Maar waarom worden ze bespioneerd door drones en is er een geluiddichte ruimte in de kelder van het huis? In elk geval is Hannah ziek. Ze wordt op afstand of met handschoenen verzorgd door Anna. Is er sprake van een dodelijk virus? Het groeiende ongemak wordt steeds voelbaarder. Als een geheimzinnig persoon aan de kust verschijnt, wordt hun angst bewaarheid.

Het belangrijkste thema is afstand en nabijheid en het schuldgevoel je geliefde te moeten verlaten.

Het contrast tussen licht en donker komt goed uit de verf in dit bijna in zwart-wit gefilmde mysterieuze verhaal. Denk aan Bergman voor de sfeer en combineer dit met de geluiden van de omringende natuur. (av)

Urszula Antoniak, Nederland, 2021, 80 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anneke Sluiters, Khadija el Kharraz Alami, Abke Haring.
Splendid Isolation ps 1 jpg sd low 629f18e37e4fa