Play

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2D

Miles Morales, een tiener uit Brooklyn, ontdekt de eindeloze mogelijkheden van het adembenemend geestverruimende Spider-Versum. Winnaar van de Oscar voor beste animatiefilm in 2019!

Tijden & Tickets

Na een beet van een radioactieve spin ontdekt Miles Morales dat hij tegen muren kan blijven plakken en webben kan schieten; plotseling bezit hij spinnenkrachten. Bovendien leeft hij in een wereld waarin superheld Spider-Man al razend populair is. Als de bekende Spider-Man overlijdt in een gevecht, is het aan Miles om hem op te volgen. Hij moet meteen aan de bak, maar krijgt hulp van verschillende Spider-wezens uit parallelle werelden: Peter B. Parker, bijvoorbeeld, een Spider-Man met een burn-out.

SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE is wereldwijd met ontzettend groot applaus ontvangen. VPRO Cinema schreef al: ‘de meest radicale, intelligente, kunstzinnige en revolutionaire superheldenfilm ooit gemaakt’. Nog belangrijker is echter het feit dat Miles Morales het kind is van een Afro-Amerikaanse man en een Puerto Ricaanse vrouw. Dat is precies het heldenkind dat deze wereld nodig heeft. (wg)

Miles Morales, VS, 2018, 117 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.