Play

Spencer

Biografisch drama met Kristen Stewart als prinses Diana tijdens de kerstdagen waarin ze besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet meer werkt. Van Pablo Larraín (Jackie). Genomineerd voor de Oscar voor Beste Actrice.

Tijden & Tickets

Sandringham, 1991. Terwijl de onderlinge verhoudingen tussen Diana en de koninklijke familie een dieptepunt hebben bereikt, maakt het koninklijk huis zich op voor het gezamenlijk vieren van kerst. Drie dagen lang van eeuwenoude tradities conform een strikt protocol waar geen ontsnappen aan is.

SPENCER is geen biografische film, maar meer een fabel gebaseerd op een waargebeurde tragedie. Larraín maakt de innerlijke wereld van Diana invoelbaar en toont hoe zij verward raakt in een kluwen van emoties door de affaire van Charles en Camilla. Vandaar ook dat Anna Boleyn – de vrouw van Hendrik VIII die onthoofd werd zodat Hendrik met een ander kon trouwen – in de film aan Diana verschijnt.

Kristen Stewart is overtuigend in haar rol. Haar vertolking van Diana werd op het filmfestival in Venetië door journalisten geprezen als Oscarwaardig. (ms)

Pablo Larraín, Duitsland, Chili, VK, VS, 2021, 116 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kristen Stewart, Timothy Spall, Jack Nielen, Freddie Spry, Sally Hawkins..