Play

Speak No Evil

Psychologische horrorfilm over een Deens gezin dat op bezoek gaat bij een Nederlands gezin waarmee ze op vakantie bevriend zijn geraakt. De reünie loopt danig uit de hand.

Tijden & Tickets

De twee gezinnen hebben elkaar leren kennen tijdens een vakantie in Toscane. Ze trekken daar aan het eind continu samen op, ook omdat de kinderen – de stomme Nederlandse Abel en de Deense Agnes – het goed met elkaar kunnen vinden. Mede uit verveling over hun bestaan terug in Kopenhagen aanvaarden Björn en Louise dan ook graag de uitnodiging van Patrick en Karin om langs te komen in Nederland. Daar ontpoppen de gastheer en -vrouw zich totaal anders dan in Toscane. Patrick gedraagt zich als een macho die zijn gehandicapte kind bruut behandelt. Tot twee keer toe proberen de Denen te vertrekken, zich verontschuldigend met vage smoezen. Als dat niet lukt, draait het bezoek al snel uit op een nachtmerrie.

De sfeer in de film is vanaf het begin zeer dreigend, al duurt het vrij lang tot er echt iets gebeurt. De wreedheden volgen elkaar daarna echter snel op. Niet geschikt daarom voor tere zielen. (jc)

Christian Tafdrup, Denemarken, Nederland, 2022, 97 min. Deens, Nederlands & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Morten Burian, Sidsel Siem Koch, Fedja van Huêt, Karina Smulders..