Play

Sound Of Metal

Tweevoudig Oscarwinnaar (beste geluid, beste montage) Sound of Metal portretteert een metaldrummer wiens nomadische rockleven op zijn kop wordt gezet als hij plotseling doof wordt.

Deze film wordt vertoond zonder Nederlandse ondertiteling.
Tijden & Tickets

Drummer Ruben is sinds vier jaar clean. Samen met zijn vriendin Lou heeft hij een metalband opgericht. Tijdens hun tournee door de VS merkt Ruben op een morgen dat hij aanzienlijk slechter hoort. Medisch onderzoek wijst uit dat hij doof zal worden. Een tienduizenden dollars dure operatie zou kunnen helpen, maar zeker is dat niet. Lou brengt Ruben naar een opvanghuis voor verslaafde doven en slechthorenden, in de hoop dat Ruben daar leert met zijn onverwachte handicap om te gaan en hem te behoeden voor een terugval in zijn verslaving.

Regiedebuut van Marder, waarin de innerlijke strijd van Ruben en zijn gehoorverlies door slim gebruik van het geluidsontwerp fysiek wordt meebeleefd. De keuzes van Ruben bieden na afloop van de film genoeg stof tot napraten. (ms)

Darius Marder, VS, 2019, 121 min. Engels & Frans gesproken, zonder ondertiteling. Met Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Lauren Ridloff, Mathieu Amalric.
Sound of Metal ps 1 jpg sd low 60ae1aadb7666