Play

Souad

Aangrijpend drama over de tegenstrijdigheden in het leven van een jonge vrouw in het conservatieve Egypte, waar religieuze tradities botsen met de nieuwe wereld van sociale media.

Tijden & Tickets

Souad leeft een dubbelleven. Gesluierd in het hier en nu, vrijgevochten in de virtuele wereld. Het internet is echter onverbiddelijk. Zo komt ze er via zijn Instagramaccount achter dat haar gevoelens voor de jongen waar ze verliefd op is niet wederzijds zijn. Ook raakt ze hoe langer hoe meer verstrikt in de leugens om haar twee identiteiten strikt gescheiden te houden. Als het noodlot toeslaat, doet haar zus er alles aan om de waarheid te achterhalen.

Ayten Amin schetst een zorgvuldig beeld van het gevoelsleven van twee zussen in Egypte, hoe de smartphone onmisbaar is geworden in de huidige samenleving en welke uitdagingen dat met zich meebrengt voor moderne tieners. Aan welke mening hechten zij de meeste waarde: die van de kleine kring mensen om hen heen of die van hun volgers? (ms)

Ayten Amin, Egypte, 2021, 96 min. Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Bassant Ahmed, Basmala Elghaiesh, Hussein Ghanem, Hagar Mahmoud, Sarah Shedid.