Play

Songs of Repression

Documentaire over de gruwelijke geschiedenis van een ogenschijnlijk idyllische Duitse kolonie in het Chileense Andesgebergte, gesticht door nazi Paul Schäfer.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

SONGS OF REPRESSION zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Het lijkt op het eerste gezicht een gezellig toeristisch attractiepark: Villa Baviera. Maar wie een rondleiding boekt, hoort over het schrikbewind dat ex-nazi Paul Schäfer hier in de jaren zestig voerde.
Ruim honderd Duitsers zijn na de dood van hun sekteleider in voormalig Colonia Dignidad blijven wonen. Soms openhartig, soms schoorvoetend vertellen de inmiddels bejaarde bewoners over de mishandelingen en het seksuele misbruik. En over de misdaden die ze zelf moesten uitvoeren. Iedereen heeft een eigen kijk op het duistere verleden. ‘Ze bedoelden het goed’, zegt een man over de elektroshocks die hij kreeg.
SONGS OF REPRESSION laat zien hoe een traumatische gebeurtenis een mensenleven kan veranderen. Het landschap dat aan het begin van de film zo sereen overkomt, verwordt tot een naargeestige getuige van het verleden. En de liedjes die velen als kind in de kolonie onschuldig meezongen, roepen nu bij de meesten een gevoel van woede en walging op.

Marianne Hougen-Moraga & Estephan Wagner, Denemarken, 2020, 90 min. Duits & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld.
Songs Of Repression Ps 1 Jpg Sd Low 10443 1603190335