Play

Son-Mother

Aangrijpend Iraans drama over een weduwe die als voorwaarde om te kunnen hertrouwen afstand moet doen van haar twaalfjarige zoon.

Tijden & Tickets
De jonge vrouw die naast Amir nog een ziek peuterdochtertje heeft, probeert te overleven in een maatschappij met een sterke weerstand tegen onafhankelijke vrouwen. De buschauffeur wil wel met haar trouwen, maar zij voelt niets voor een liefdeloos huwelijk met hem. Als ze ontslagen wordt, komt ze voor een duivels dilemma te staan. Het huwelijksvoorstel biedt een oplossing voor haar financiële zorgen, maar Amir en de dochter van de buschauffeur zijn ongeveer van dezelfde leeftijd; onder de strenge regels van het regime mogen de twee pubers niet onder een dak wonen. De tweede helft van de film laat vervolgens vanuit het perspectief van de jongen zien wat dat voor gevolgen heeft. In het instituut voor doofstomme kinderen waar hij is terechtgekomen, probeert de intelligente en introverte Amir een uitweg te vinden voor zijn trieste bestaan.

Deze hartverscheurende film toont op indrukwekkende manier hoe mensen vermorzeld worden in een harteloos rigide systeem. Na een jarenlange gevangenisstraf heeft de regisseuse daar meer dan genoeg ervaring mee opgedaan. Het scenario voor dit speelfilmdebuut van Mahnaz Mohammadi werd geschreven door collega-regisseur Mohammad Rasoulof (MANUSCRIPTS DON’T BURN, A MAN OF INTEGRITY). (av)

Mahnaz Mohammadi, Iran, 2019, 102 min. Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Raha Khodayari, Mahan Nasiri, Reza Behbudi, Maryam Boubani, Shiva Ordooie.
Son Mother Ps 1 Jpg Sd Low 10574 1603882172