Play

Sometimes I Think About Dying

Het banale kantoorleven van een introverte jonge vrouw wordt opgeschud door de komst van een nieuwe collega. Daisy Ridley (bekend als Rey in Star Wars) vertolkt de hoofdrol.

Première
Tijden & Tickets

Fran is de personificatie van een kantoormuis. Ze is ziekelijk verlegen maar weet alles van Excelsheets. In haar privéleven hanteert ze een strikte discipline; zo gaat ze altijd stipt om kwart over tien naar bed. De enige uitspatting die ze zich permitteert zijn haar fantasieën over sterven. Niet zozeer omdat ze een doodswens heeft, maar meer als een metafoor voor haar wens om aan haar dagelijkse routine te ontsnappen. Met de komst van haar collega Robert verandert er iets. Fran voelt zich voor het eerst met iemand verbonden. Maar om samen een toekomst te hebben, zal Fran de muur waarachter ze zich al haar hele leven schuilhoudt af moeten breken.

Een ongewone romantische komedie over emotionele eenzaamheid die een hart onder de riem steekt van mensen voor wie zorgeloos leven een uitdaging is. Want, zoals een personage in de film zegt: ‘It’s hard being a person.’ (ms)

Rachel Lambert, VS, 2023, 91 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Daisy Ridley, Dave Merheje, Parvesh Cheena, Marcia DeBonis, Megan Stalter, Brittany O'Grady.