Some Like it Hot – Sold out – Open air screening

Klassieke komedie met in de hoofdrollen Marilyn Monroe, Jack Lemmon en Tony Curtis. Werd door het American Film Institute uitgeroepen tot beste Amerikaanse komedie aller tijden.

Deze voorstelling is uitverkocht
Tijden & Tickets

Chicago, jaren twintig van de vorige eeuw. Joe en Jerry, jazzmuzikanten, zijn onvrijwillig getuige van een bloedbad tussen rivaliserende gangsters en duiken onder in een meidenorkest dat op weg is naar Florida. Het duo hult zich in vrouwenkleren om mee te kunnen spelen met de band en zowel Joe als Jerry valt als een blok voor de sexy, ogenschijnlijk naïeve Sugar, een onvergetelijke rol van Marilyn Monroe.

Met SOME LIKE IT HOT creëerde regisseur Billy Wilder een nieuwe standaard op het vlak van de komische film. Hij gaf absurde dialogen nog meer vaart, verhoogde de seksuele lading, werkte het travestiethema uit in spitse, hilarische oneliners, en maakte van de verhaallijn een in razend tempo afgewikkelde grap rond de zucht naar roem en geld. Ondanks problemen tijdens de opnamen is Monroe’s optreden een van de beste uit haar carrière: ze bleek een volbloed comédienne en ontving een Golden Globe voor haar vertolking van Sugar.

Voor de film vertonen we de korte voorfilm:
Sjeemte
, Floris Ramaekers, 2021, 12'
Kort drama waarin de drieëntwintigjarige Candide de baby van haar zus leent. Ze doet vervolgens net alsof het haar eigen kind is tijdens een ingewikkeld gesprek bij de sociale dienst.

Billy Wilder, VS, 1959, 121 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis, George Raft, Pat O’Brien..