Play

Society of the Snow

Indrukwekkende survival-thriller van J.A. Bayona (The Impossible) over een vliegtuigcrash in het Andesgebergte, waarbij de overlevende passagiers moeten overgaan tot ondenkbare maatregelen om te overleven. Genomineerd voor twee Oscars.

Tijden & Tickets

Hoe ver ga je om te overleven? In 1972 stort vlucht 571 neer in het Andesgebergte, met aan boord een Uruguayaans rugbyteam. Van de 45 passagiers overleven 29 de crash, maar daarmee zijn ze nog niet gered. Moederziel alleen op een ijzige bergtop gaan de overlevenden de strijd aan met de barre omstandigheden en het meedogenloze klimaat.

De vliegtuigcrash werd breed uitgemeten in de media; er zijn tientallen boeken over geschreven en de ramp werd al meerdere malen verfilmd, zowel in documentaire- als in fictievorm. J.A. Bayona maakte van SOCIETY OF THE SNOW geen feitelijke reconstructie, maar een film met de focus op de menselijke kant van het verhaal. Adembenemende actiescènes – deels opgenomen op de daadwerkelijke plek van de ramp – wisselen zich dan ook af met dialogen over de waarde van het leven en ethische kwesties. Hierdoor is SOCIETY OF THE SNOW niet alleen een akelig realistische verfilming van de ramp, maar ook de meest humane versie van dit ongelofelijke verhaal tot nu toe.

J. A. Bayona, Spanje, 2023, 144 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Enzo Vogrincic, Agustín Pardella, Matías Recalt, Esteban Bigliardi, Diego Vegezzi, Rafael Federman..