Play

Snow and the Bear

Onheilspellend psychologisch drama over een plotselinge vermissing in een uiterst afgelegen, besneeuwd dorp in Oost-Turkije.

Tijden & Tickets

Aslı, een jonge en zelfverzekerde verpleegster uit de hoofdstad, wordt aangesteld in een klein grensstadje in Turkije, waar de winter eindeloos lijkt te zijn. De wegen naar buiten zijn geblokkeerd en naarmate de toenemende neerslag de bevolking steeds meer van de buitenwereld afsluit, beginnen er verhalen de ronde te doen over beren die uit hun winterslaap ontwaken en de stad binnendringen. Wanneer een lokale bewoner vermist raakt, wordt Aslı in een mysterieus spel van lokale machtsverhoudingen en geheimen meegesleurd.

Regisseur Selcen Ergun speelt in haar speelfilmdebuut met de spanning die ontstaat als een buitenstaander haar neus in zaken steekt die mensen liever verborgen willen houden. SNOW AND THE BEAR ging in première op het filmfestival in Toronto International Film Festival en won al zeven verschillende prijzen tijdens Turkse filmfestivals. Een meeslepend, kil moordmysterie over moraal, schuld en boete.

Selcen Ergun, Turkije, Duitsland, Servië, 2022, 93 min. Turks gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Erkan Bektas, Derya Pinar Ak, Asiye Dinçsoy, Merve Dizdar, Onur Gürçay.