Play

Snelwegkerk + Q&A Elsbeth Fraanje

Een onverwacht intieme mozaïekvertelling over de meest serene plekjes langs de Duitse snelweg: de Autobahnkapelletjes. Over verlies, lust en de liefde en alles wat ons mens maakt. Na afloop van de film volgt een nagesprek met regisseur Elsbeth Fraanje.

Voorafgaand aan de film wordt de korte film TARIKAT vertoond.
Tijden & Tickets

Het grijze beton waar ieder uur honderden auto’s overheen razen, nodigt niet per se uit tot rust en bezinning. Toch is er op parkeerplaatsen langs de Duitse snelweg plaats voor, vaak tussen de benzinestations en de fastfoodrestaurants. In ‘snelwegkerken’ legt de één zijn ziel bloot, terwijl de ander simpelweg bedankt voor de goede uitslag van een voetbalwedstrijd. In de kapelletjes vind je en verzameling van persoonlijke verhalen die regisseur Elsbeth Fraanje op integere wijze toont. De documentaire werd op het Nederlands Film Festival bekroond met een Gouden Kalf.
Vooraf aan de film wordt TARIKAT (Jasmijn Schrofer, 2015, 17 min.) vertoond, een visueel gedicht dat de eindeloze tocht naar verlichting toont. Geroepen door een mystieke droom komt Derya terecht in de wereld van de Islamitische Soefi-traditie, waar alles draait om adem, ritme en beweging. Door hypnotiserende bewegingen en opzwepende, eeuwenoude hymnes vermengen zielen zich in een oceaan van stilte.

Elsbeth Fraanje, 2017, 53 min. Duits & Vlaams gesproken, Nederlands ondertiteld.