Play

Slalom

Psychologisch drama over een vijftienjarig skitalent dat klaar wordt gestoomd voor de Olympische Spelen, maar slachtoffer wordt van fysiek en mentaal misbruik door haar coach.

Tijden & Tickets
Favier voert ons mee in de wereld waarin jongeren worstelen met de vraag hoe ver ze willen gaan voor het verwezenlijken van hun droom. Je hebt alleen een kans om de beste te worden als je je privéleven opoffert. De coach is het middelpunt van je leven. Misbruik zit in een klein hoekje. Maar wat nou als er genegenheid groeit over en weer? Favier balanceert knap tussen deze twee spanningsvelden en laat het vellen van een oordeel aan de kijker over.

Steracteur Jérémie Renier staat bekend om zijn keuze voor interessante films. Dus dat Favier hem kon strikken voor een hoofdrol in haar speelfilmdebuut, zegt eigenlijk al genoeg. Dankzij de intelligente benadering van het misbruikthema stijgt het niveau van SLALOM ver boven dat van het gemiddelde coming of age-drama uit. (ms)

Charlène Favier, Frankrijk, België, 2020, 92 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Noée Abita, Jérémie Renier, Marie Denarnaud, Muriel Combeau, Maïra Schmitt.
Slalom Ps 1 Jpg Sd Low 10961 1612437650