Play

Silver Haze

Drama van Sacha Polak (Dirty God) over een jonge verpleegster uit Londen die tijdens een verblijf aan de Britse kust eindelijk in staat is een jeugdtrauma onder ogen te zien.

Tijden & Tickets

Het is inmiddels vijftien jaar geleden, maar de 23-jarige verpleegster Franky wordt nog altijd achtervolgd door die ene noodlottige nacht, waarin ze ernstig gewond raakte bij een brand. De brand heeft zijn sporen nagelaten op meer dan alleen haar lichaam. Nog altijd loopt ze rond met talloze vragen over de brand en probeert ze de verantwoordelijken voor de rechter te krijgen. Franky werkt nu als verpleegster in het ziekenhuis waar destijds haar leven werd gered. Ze is een welkome verschijning in elke kamer en vindt de juiste woorden voor elke patiënt, inclusief de onstuimige Florence. De twee worden verliefd en samen ontvluchten ze Londen. Maar het verleden laat haar niet met rust, en het duurt niet lang voordat er barsten ontstaan in haar relatie met Florence.

Voor SILVER HAZE werkte Sacha Polak opnieuw samen met Vicky Knight, een niet-professionele actrice die bekend werd door Polaks vorige film DIRTY GOD. Het scenario is deels gebaseerd op het leven van Knight, die als achtjarig meisje ernstig letsel opliep bij een brand. De film werd geselecteerd voor de Berlinale, het filmfestival van Berlijn.

Sacha Polak, Nederland, 2023, 103 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vicky Knight, Esmé Creed-Miles, Charlotte Knight, Archie Brigden, Angela Bruce.