Play

Silence

Historisch drama over kolonialisme, cultuur en geloof, waarin twee jonge priesters op zoek gaan naar hun mentor en leraar in het 17e-eeuwse Japan.

Tijden & Tickets

Het wordt een moedige tocht van de twee Jezuïeten in een land waar ze niet echt met open armen worden ontvangen. Hun geloof en uithoudingsvermogen wordt danig opde proef gesteld in deze parabel over kolonialisme, cultuur en geloof. Tijdens de screening van THE LAST TEMPTATION OF CHRIST in 1988 kreeg Scorsese een exemplaar van de gelauwerde historische roman van Shûsaku Endô uit 1966. Dit boek van de tot het Christendom bekeerde Japanner maakte grote indruk op de man die als katholiek was opgegroeid met de grote thema’s waaraan het boek refereert. Ook Scorsese schuwde in zijn werk de grote thema’s nooit. In SILENCE stelt hij de vraag naar het stilzwijgen van God intijden vanmenselijk lijden centraal. Als geen ander maakt Scorsese het gewicht van dit stilzwijgen werkelijk voelbaar. En al zijn de antwoorden schaars, het zijn wel de juiste vragen die gesteld worden.

Martin Scorsese, Mexico, Taiwan, VS, 2016, 161 min. Engels & Japans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciarán Hinds.