Play

Sick of Myself

Tragikomische satire over een narcistische jonge vrouw die het niet verdraagt dat haar vriend doorbreekt als kunstenaar, waarna ze alles op alles zet om zelf aandacht te krijgen.

Tijden & Tickets

Millennials Signe en Thomas hebben een relatie die drijft op jaloezie en competitie. Wanneer de zelfingenomen Thomas doorbreekt als kunstenaar, grijpt Signe werkelijk alles aan om ook gezien te worden. Het begint nog relatief onschuldig. Tijdens een diner probeert Signe medelijden op te wekken door een allergische reactie op noten te veinzen. Het gaat echter al snel van kwaad tot erger. Wetende dat ze een agressieve huidreactie mag verwachten, begint Signe met het slikken van illegale Russische pillen. Alles om maar zelf het middelpunt van het gesprek te zijn.

SICK OF MYSELF is een zwarte anti-romantische komedie over een eenzame jonge vrouw met een megalomaan verlangen naar aandacht. Met sardonisch genoegen rekent regisseur Kristoffer Borgli af met onze hyperindividualistische samenleving waarin alles draait om likes. De hoofdrollen komen voor rekening van Kristine Kujath Thorp – bekend van haar doorbraakrol in NINJABABY – en Eirik Sæther, die ook in het echte leven beeldend kunstenaar is.

Kristoffer Borgli, Noorwegen, Zweden, 2022, 95 min. Noors & Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kristine Kujath Thorp, Eirik Sæther, Fanny Vaager, Sarah Francesca Brænne, Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen..