Play

Sibyl

Psychologisch drama over een aan alcohol verslaafde therapeute die de problemen van een vrouwelijke klant gebruikt als basis voor een roman.

Tijden & Tickets

Op het moment dat Sibyl besluit om haar vroegere succesvolle carrière als schrijfster weer nieuw leven in te blazen, roept Margot – een wanhopige, jonge actrice – haar hulp in. Ze is zwanger van een acteur, maar die heeft weer een relatie met de regisseur van de film waaraan ze werken. Margot wil dat Sibyl de controle overneemt. Sibyl zelf blinkt ook niet uit in stabiele relaties; de situatie van haar cliënte correspondeert met haar eigen leven. De ethische grens overschrijdend besluit ze de gesprekken met Margot op te nemen voor haar roman. Vervolgens leidt de opeenstapeling van foute beslissingen tot een onoverzichtelijke chaos.

In haar derde speelfilm gebruikt de regisseur verschillende genres film door elkaar: suspense, film noir, kluchtige satire, een film in een film, Bergmanachtige analyses en gesprekken à la Woody Allen. Dit alles gecombineerd met over elkaar heen buitelende verhaallijnen. Knap gedaan en even complex als Sibyl zelf. (av)

Justine Triet, Frankrijk, België, 2019, 100 min. Frans, Engels & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Virginie Efira, Niels Schneider, Paul Hamy, Adele Exarchopoulos, Sandra Hüller.