Play

Sibel

Fabel en realistisch drama vloeien prachtig samen in dit allegorische verhaal over een jonge gehandicapte vrouw die bevrijd wil worden van haar onterechte status als paria.

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

SIBEL zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.De twintiger Sibel is door een ziekte stom vanaf haar vijfde jaar. Ze woont samen met haar vader en zus in een afgelegen bergstreek in Turkije, waar bijgeloof, familie-eer en patriarchale structuren normaal zijn. Ook al kan ze zich prima uitdrukken in de traditionele regionale fluittaal, in het dorp wordt ze gezien als bedreigend. Sibel vult haar tijd met huishoudelijk werk, maar ook met het achtervolgen van een wolf. Ze hoopt met diens vangst respect te krijgen van de dorpsbewoners. Op een van die tochten stuit ze op een gewonde man, die het leger is ontvlucht. Door hem te verzorgen, komt ze niet alleen in een nóg lastiger positie, tegelijkertijd haalt de ontmoeting met hem ook een grote kracht in Sibel naar boven om los te komen van haar beklemmende positie in het dorp.

De film, met Assepoesterachtige elementen, won tal van prijzen op filmfestivals en verdient absoluut een groot publiek. (av)

Guillaume Giovanetti & Çağla Zencirci, Turkije, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, 2018, 95 min. Turks gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Damla Sönmez, Erkan Kolçak Köstendil, Emin Gürsoy, Elit Işcan, Meral Çetinkaya.
Sibel Ps 1 Jpg Sd Low 8646 1580807483