Play

Shoplifters - Engels ondertiteld

Liefdevol en ontroerend familiedrama van Hirokazu Kore-eda (Like Father, Like Son) over een gezin van kruimeldieven dat zich ontfermt over een door haar moeder verwaarloosd meisje. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes.

Première
Tijden & Tickets

N.B. Deze versie is Engels ondertiteld. Voor de Nederlands ondertitelde versie klik hier.

Onderweg naar huis ontdekken Osamu en zijn zoon buiten in de winterse kou een klein meisje. Osamu trekt zich haar lot aan en weet zijn vrouw over te halen om het meisje in hun gezin op te nemen. Het meisje – Yuri – wordt al snel ingezet bij winkeldiefstallen, maar krijgt in het gezin ook alles wat ze thuis ontbeerde: liefde, warmte en genegenheid. Door een onverwachte gebeurtenis worden de familiebanden echter hevig op de proef gesteld.
SHOPLIFTERS toont Kore-eda (NOBODY KNOWS, AFTER LIFE) in topvorm. De Japanner staat al jaren bekend om zijn ingetogen films over familiedynamiek en de (geringe) betekenis van bloedbanden. Door critici wordt Kore-eda steevast vergeleken met de Japanse grootmeester Yasujirô Ozu (TOKYO STORY), maar hij toont zich in SHOPLIFTERS ook nadrukkelijk schatplichtig aan de humanistische arbeidersdrama’s van Ken Loach (I, DANIEL BLAKE). (mv)

Hirokazu Koreeda, Japan, 2018, 120 min. Japans gesproken, Engels ondertiteld. Met Kirin Kiki, Lily Franky, Moemi Katayama, Sôsuke Ikematsu, Sakura Andô.
Shoplifters Ps 1 Jpg Sd Low © 2018 Fuji Television Networkgaga Corporationaoi Pro Inc All Rights Reserved 181023 162136 4144 1540304496