Play

Shoplifters

Liefdevol en ontroerend familiedrama van Hirokazu Kore-eda (Like Father, Like Son) over een gezin van kruimeldieven dat zich ontfermt over een door haar moeder verwaarloosd meisje. Shoplifters is de winnaar van de Gouden Palm in Cannes en genomineerd voor een Oscar in de categorie ‘Beste Buitenlandse Film’.

Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

SHOPLIFTERS zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link.
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
Onderweg naar huis ontdekken Osamu en zijn zoon buiten in de winterse kou een klein meisje. Osamu trekt zich haar lot aan en weet zijn vrouw over te halen om het meisje in hun gezin op te nemen. Het meisje – Yuri – wordt al snel ingezet bij winkeldiefstallen, maar krijgt in het gezin ook alles wat ze thuis ontbeerde: liefde, warmte en genegenheid. Door een onverwachte gebeurtenis worden de familiebanden echter hevig op de proef gesteld.

SHOPLIFTERS toont Kore-eda (NOBODY KNOWS, AFTER LIFE) in topvorm. De Japanner staat al jaren bekend om zijn ingetogen films over familiedynamiek en de (geringe) betekenis van bloedbanden. Door critici wordt Kore-eda steevast vergeleken met de Japanse grootmeester Yasujirô Ozu (TOKYO STORY), maar hij toont zich in SHOPLIFTERS ook nadrukkelijk schatplichtig aan de humanistische arbeidersdrama’s van Ken Loach (I, DANIEL BLAKE). (mv)

Hirokazu Koreeda, Japan, 2018, 121 min. Japans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kirin Kiki, Lily Franky, Moemi Katayama, Sôsuke Ikematsu, Sakura Andô.
Doorlezer

De winnaar van de Gouden Palm op het afgelopen film­festival van Cannes is een soort ‘best of Kore-­eda’: de Japanse regisseur werkt zijn inmiddels vertrouwde thema’s subtieler en intiemer uit dan ooit. ‘Mis­schien is het wat gemeen van me, maar ik hoop dat empathie en schuldgevoel de kijker ver­scheuren.’

Lees het complete interview met filmregisseur Kore-eda Hirokazu over Shoplifters in de Filmkrant hier.

Shoplifters Ps 1 Jpg Sd Low © 2018 Fuji Television Networkgaga Corporationaoi Pro Inc All Rights Reserved 4137 1540303674