Play

Shirley

Psychologisch drama over een jong stel dat intrekt bij de beroemde en excentrieke horrorauteur Shirley Jackson, vertolkt door Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale).

Tijden & Tickets
Rose en Fred komen in Shirleys leven net nadat deze in 1948 haar controversiële korte verhaal THE LOTTERY heeft gepubliceerd en in een writer’s block is beland. Shirleys man Hyman, een hoogleraar, heeft Fred aangesteld als zijn assistent aan de universiteit. Hij vraagt het stel bij hem en Shirley in te trekken zodat Rose Shirley kan helpen om weer te gaan schrijven. De schrijfster kampt ook met pleinvrees en een slechte gezondheid. Het is het begin van een psychologisch spel. Terwijl Shirley in de ban raakt van Rose en het verhaal waaraan ze samen werken, komt haar huwelijk met Hyman verder onder druk te staan en blijkt steeds meer dat de vier elkaar vooral gebruiken.

Moss is ijzersterk in de titelrol van de behoorlijk verknipte en steeds verwilderder uit haar ogen kijkende schrijfster. Samen met de claustrofobische sfeer zorgt dit voor een film die langzaam onder de huid kruipt en veel stof biedt tot napraten. (jc)

Josephine Decker, VS, 2020, 107 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Elisabeth Moss, Odessa Young, Michael Stuhlbarg, Logan Lerman, Victoria Pedretti.
Shirley Ps 1 Jpg Sd Low 9796 1597748564